Ulrika Ekelund

Kraniosakral- och massageterapeut

Om mig

Jag heter Ulrika Ekelund och arbetar som massageterapeut och kraniosakralterapeut här på Massage- & Friskvårdsteamet. Hälsa och träning har alltid legat mig varmt om hjärtat och kopplingen mellan det fysiska och det emotionella är av stort intresse för mig. Min målsättning är att hjälpa kroppen att läka sig själv. 1999 utbildade jag mig till massageterapeut och efter ett tag kände jag mig redo för vidareutbildning och blev klar som kraniosakralterapeut 2003. Önskan om att fördjupa mig i läran om den spännande människokroppen har lett till fortsatta studier bland annat inom biodynamisk kraniosakralbehandling. Jag är medlem i KranioSakrala Terapeutförbundet och Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Vad är KranioSakralterapi?

Det KranioSakrala systemet löper mellan skallen (kraniet) och korsbenet (sakrum) och det omsluter vårt centrala nervsystems förhållande till höftben, rysskotor, hjärnhinnor, hjärnan och ryggmärgsvätskan samt dess cirkulation. När det uppstår en obalans i systemet kan detta visa sig genom fysiska eller emotionella symptom såsom värk, migrän, ledbesvär, magproblem, koncentrationssvårigheter, stress och ångest. Inom kraniosakralterapi jobbar vi för att hjälpa kroppens egna läkningsprocesser att återställa hälsa och balans, och rätta till snedheter och låsningar som orsakats av smärta och värk. Det är en varsam behandlingsmetod som arbetar effektivt inom ett brett område där smärta, trauma och stress finns. Under behandlingen jobbar jag med kroppens rörelser och försöker hitta en bra mittlinje för skalle, ryggrad och bäcken så kroppen kan starta processen med att rätta till obalanser och läka samt stärka sig själv. Metoden är mycket mjuk och avslappnande och lossar på ett skonsamt sätt spänningar som orsakar låsningar i skelett och leder. Biodynamisk kraniosakralbehandling är en djupare form av behandling med fokus på kroppens strukturella balans och hjälper kroppen att komma i en djup avslappning, och på så sätt hitta en fysiologisk vågrörelse. Metoden integrerar kroppens vävnader och ryggmärgsvätskan med funktioner som hjärtrytm och andningsrytm. Du kan vara påklädd under dessa behandlingar.

Jag erbjuder

Förutom KranioSakralterapi erbjuder jag djupgående massage i förebyggande och behandlande syfte, samt Triggerpunktsbehandling och PNF-töjning av musklerna. I massagen bearbetar jag muskler och bindväv för att lösa spänningar, öka blodcirkulationen och elasticitetens kroppen.

Många gånger behöver kroppen en kombination av olika behandlingsmetoder för att uppnå det bästa resultatet och kunna starta en återhämtning och läkning.

Mina utbildningar

• Diplomerad Massageterapeut – Axelssons Institut
• Diplomerad KranioSakralterapeut – Tranbergs Institut
• Basmedicin 70 högskolepoäng
• Fristående kurser inom Biodynamisk KranioSakralterapi – Michael Shea/Michael Kern

Bra länkar

http://kraniosakralterapi.se/web2013/?page_id=235
http://www.kstf.se/terapi/

Boka tid!

0733 86 32 47
ulrikaekelund@telia.com

Massage & Friskvårdsteamet Helsingborg
Rundgången 26
254 52 Helsingborg